Само 7 минути вежбање за поздрав живот

Истражувачите од Институтот за човечки перформанси во Орландо, Форида – Брет Килка и Крис Џордан, во мај 2013 година на фитнес заедницата и ги претставија вежбите од 7-минути. Тие направиле комбинација од 12 вежби – секоја вежба трае 30 секунди, а помеѓу вежбите има период од 10 секунди одмор.

Иако се работи само за седум минути, вежбите воошто не се лесни.

12well_physed-superJumboВежбите вклучуваат две од најпопуларните фитнес рутини. Една од нив се кратки интензивни вежби кои се изведуваат за помалку од 30 минути, по кои следи краток период на одмор за закрепнување. Вториот тип се вежби со сопствената тежина, кои се на врвот на листата Топ – 20 фитнес трендови за 2015 г. на Американскиот колеџ за спортска медицина.

Сите 12 вежби од оваа фитнес рутина- базирана на наука треба да се изведуваат последователно и многу интензивно. И секогаш внимавајте на формата, особено кога ги изведувате вежбите со брзо темпо.

Поддржете ја нашата работа: