Сега „gmail“ може да се користи и без интеренет

Еден од најголемите проблеми со услугите за веб-е-пошта е тоа што им се потребни интернет конекции за да можат корисниците да имаат пристап до нив, што не е проблем кога сте дома или на работа.

Но, работите се компликуваат кога патувате на место каде што нема добра интернет врска.
Се чини дека Google почна да нуди решение за овој проблем или оф-лајн режим за работа.

Ова значи дека популарниот сервис за е-пошта ќе им понуди на корисниците можност да читаат и да одговараат на пораките дури и кога не се наоѓаат во мрежата.
Електронските пораки, секако, нема да може да ги испратите пред воспоставување на интернет конекција.

Корисниците кои сакаат да го користат режимот оф-лајн за Gmail ќе треба да инсталираат верзија на овој преоптоварувач на Google Chrome 61 или понов. Треба да одите во Settings и да одредите колку дена сакате да ги зачувате пораките во офлајн режим.

Поддржете ја нашата работа: