Што ќе се случи ако истовремено држите на сопирачките и притискате гас?

Често пати за време на трките со автомобили, возачите користат еден необичен  потег за да го преместат тежиштето на автомобилот, истовремено притискаат на педалот за гас и на сопирачките.

Тоа го прават во исклучително кратки секвенци за да ги ограничат штетните ефекти врз возилото.

Екипата на „јутјуб“ каналот, „Гаража 54“, истражуваше што би можело да се случи ако подолго време бидат истовремено притиснати сопирачките и предалот за гас.

Поддржете ја нашата работа: