Создаден прототип на 3D принтер кој може да печати човечка кожа

Шпански биолози креирале прототип на 3D принтер кој може да креира функционална човечка кожа, која ќе има драматично влијание при тестирање на козметички и хемиски препарати, пишува Independent.

3D испечатената кожа може да се користи за трансплатација, и ќе биде направена од клетките и други биолошки состојки на пациентот со цел телото да не ја одбие.

Поддржете ја нашата работа: