Свет без луѓе: Што ќе се случи ако изумре човекот?

Како што ни кажува науката, Земјата постои околу 4,5 милијарди години, а луѓето ја нарекуваат свој дом само 200.000 години. Затоа е логично да се тврди дека нашата планета постоела и се развивала пред нас, а ќе се развива на сличен начин и доколку човекот изумре.

Во видеото погоре откријте што ќе се случи потоа според предвидувањата на научниците и експертите.

Поддржете ја нашата работа: