Уникатната убавина на албинизмот

Бледата кожа и карактеристиките на оваа група на луѓе (албино) биле причина за луѓето во минатото, особено индијанските култури, да ги поврзуваат со божественост и свети моќи. Денес, иако ја знаеме биолошката причина за оваа состојба, таа се’ уште продолжува да фасцинира.

 

Фотографот Анџелина д’Огист, преку овие фотографии, ја споделува нивната ретка убавина и сака да им помогне на оние со оваа генетска мутација, за која не постои лек, да го споделат своето патување на себеприфаќање со светот.

 

 

 

 

Поддржете ја нашата работа:
Ви благодариме за секоја ваша поддршка и донација