Вонземската убавина на инсектите

Џемјс Хоган од Музејот за природни науки на Универзитетот Оксфорд му позајмил примероци од инсекти на фотографот Левон Бис. Тој направил неверојатни фотографии со вонземска убавина.

2Секоја фотографија е композит од 8.000-10.000 фотографии направени со микроскопска леќа. За секоја слика биле потребни од две до три недели.

3Досега не се видени целосни инсекти во вакви неверојатни детали.

4„Инсектите се најубавите суштества на светот. Нивната разновидност и нивниот раскош се сон за секој визуелен уметник. Фотографирани одблизу, секогаш успеваат да не изненадат“, вели Бис.

Повеќе фотографии може да погледнете на неговата веб страница.

Фотографиите ќе бидат изложени со димензии од 3м. во Музејот за природни науки на Универзитетот Оксфорд од 27 мај до 30 октомври.

LevonBiss23

Поддржете ја нашата работа: