Запознајте го Дронот за правење селфи

Со своето најново беспилотно летало „Breeze“ со многу ниска цена, компанијата „Yuneec“ всушност не продава дронови, туку селфиња. Ова беспилотно летало е алатката со која ќе добиете едноставни, уникатни и видео-селфиња.

Се’ уште нема објавено многу информации во врска со дронот, но она што го знаеме е дека дронот би имал 4К камера, избегнување на судир и пет различни автоматски поставки. Со објавена цена од 500$ и рекламна кампања главно наменета за младите, фокусот е да се „уловат“ моментите долу на земјата, наместо да се истражува небото горе.

Па дали нашиот пазар би ги подржал овие дронови за селфи? „Yuneec“ го гледа светот како место каде што дроновите би биле секојдневни, како што се заштитните кациги во скејт парковите, па ни останува да видиме што ни носи иднината.

Поддржете ја нашата работа: