Запознајте го “Монти Пајтон” – питон со три очи!

СПОДЕЛИ

Змијата со три очи, наречена “Монти Пајтон”, пронајдена е во градот Хампти Ду, северна Австралија.

Необичниот дијамантен питон, долг околу 40 сантиметри е откриен кон крајот на март, на автопатот Арнхем, со деформиран череп и три функционални очи од кои едното се наоѓа на средина на главата.

Имал потешкотии со голтање од моментот кога е пронајден, до неговата смрт, минатата недела.

Научниците сметаат дека најверојатно третото око се развило во раната ембрионалната фаза и дека не е последица на влијанието на средината.

Експертот за змии Брајан Фрај рекол дека мутациите се природен дел од еволуцијата.

-Секое бебе има некаков вид мутација – ова е само посебно груба и изобличена – рекол професорот Фри од Универзитетот во Квинсленд.

Дискусија

Коментари

СПОДЕЛИ
------- Донации -----------------------------------------------------------------------------BTC : 32CyCcnLh1wnLp5LqTm72BrWTsonxYtu7n --------------------------------------ETH: 0x5EB1a3010c339F794c2DA50Fd215Afc6B76334EA ----------------------------