Зошто постои нешто наместо ништо?

На YouTube каналот, списанието Scientific American го објавува одговорот на физичарите на прашањето “Зошто постои нешто наместо ништо?”. Одговорил физичарот Лоренс Краус од Универзитетот во Аризона.

Краус истакнува дека поправилно е да се постави прашањето “Како нешто настанало од ништо?” наместо “Зошто”, бидејќи тогаш ќе значи дека нешто има смисла. Но, има ли вселената смисла или не, ние сеуште не знаеме.

Одговорот на прашањето “Како нешто е настанато од ништо” е многу интересна приказна, вели Краус во видеото.

Поддржете ја нашата работа: