Зошто времето е релативно? (Видео)

Еден од најреволуционарните концепти кои ги научивме во 20-тиот век е дека времето не е универзална мерка. Времето не е апсолутно и стапката во која поминува целосно зависи од нашата брзина и забрзување во даден момент.

Но, како може времето да биде и побавно и побрзо во исто време?

Последната епизода од „MinutePhysics“ ни го објаснува тоа за помалку од три минути. Погледнете!

Поддржете ја нашата работа: