1.400-годишно дрво во есен

Во дворот на прекрасниот будистичкиот храм Гу Гуанин на планината Зонгнан во Кина се наоѓа 1.400 години старо гинко дрво. Секоја есен, зелените листови од ова дрво стануваат светло жолти и паѓаат на земјата, создавајќи восхитувачка златна прекривка.

DCIM102MEDIADJI_0433.JPG Ова привлекува илјадници туристи кои го посетуваат местото секоја година во ова време. 2417f2 Се верува дека дрвото било посадено за време на владеењето на Царот Таизонг од  династијата Танг  (626-649). Поради ова, дрвото се наоѓа на Националната листа на заштитени дрвја. 2417f3 Монасите излегуваат и се молат со дрвото. 2417f1 Уживајте во прекрасната глетка, што само природата може да ја создаде. 2417f4

Поддржете ја нашата работа: