10 животни кои живеат значително подолго од нас

Доколку луѓето имаат надеж дека од еден ден ќе живееме засекогаш, тогаш треба да се земе во предвид животниот век на десетина животни кои живеат на Земјата и го надминуваат нашиот.

Едно од најдолговечните животни е ајкулата од Гренланд, за која научниците неодамна откриле дека живее толку долго.

На експедицијата од оваа година, научниците научија повеќе фасцинантни детали за ајкулата, вклучувајќи го нејзиниот ритам на срцето бидејќи тоа чука еднаш на десет секунди.

Еве го остатокот од најдолговечните животни на Земјата:

Поддржете ја нашата работа: