Кои се 5-те најлоши компјутерски вируси?

Компјутерските вируси стануваат се понапредни и потешки за детектирање и елиминирање. Понекогаш може да се наоѓаат во вашиот систем и неколку години пред да ги забележите.

Не постои 100 процентна заштита против компјутерските вируси и бубачки, но постојат начини на кои може да ја минимизирате штетата, особено со оглед на тоа што се поголем дел од вашиот живот го објавувате на интернет.

Бидете претпазливи со линковите и прилозите испратени преку е-пошта или инстант пораки и секогаш ажурирајте го вашиот софтвер – оперативен систем, пребарувач, антивирус и слично. Во меѓувреме погледнете кои се 5-те најлоши компјутерски вируси досега.

Поддржете ја нашата работа: