„Ауди“ со концепт за неверојатни електрични камиони

Креаторите на „Ауди“ ја подигнале идејата за изгледот на големите камиони на сосема ново ниво.

Во видеото се покажани два модели: уличен и изложбен камион. Двата се ултра-хомогени електрични машини кои може сами да возат, но изложбениот изгледа дека е подготвен да полета во вселената.

Седнати во кабина во стил на кабините на отварање на воените авиони, возачот и патникот изгледаат како да носат кациги и облека наменета за воените пилоти.

Без оглед што ова нема да се види на улиците или во реалноста, идејата е извонредна.

Поддржете ја нашата работа: