Дали дрогата предизвикува зависност? (ВИДЕО)

Повеќето луѓе сметаат дека причината поради која луѓето стануваат зависни од дрога е самата дрога. Но, тоа не е точно и всушност неколкупати е потврдено со помош на научни испитувања на зависноста.

Ова кратко анимирано видео ќе ви објасни зошто дрогата не предизвикува зависност и ќе го смени вашето мислење за дрогата засекогаш.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=30&v=ao8L-0nSYzg

Поддржете ја нашата работа: