Дали е можно да се создаде совршен клон?

Кога луѓето зборуваат за клонирање, тие генерално мислат на биолошката разновидност, каде што два организми започнуваат со идентична ДНК и од таму растат одделно. Во физиката, “клонирањето” се однесува на нешто многу поточно: два организми делат идентични компоненти, во идентични договори кои се разликуваат на атомско ниво. За жал за физичарите, тоа е невозможно. Дознајте зошто во видеото погоре, и погледнете уште две.

Колку пати може да клонирате Клон?

Како клонирањето се случува во природата?

Поддржете ја нашата работа: