Десет научни експерименти кои може да ги направите дома

Кога сме кај научните експерименти, вообичаена е реченицата „Не се обидувајте да го правите ова дома“, но екипата од YouTube каналот The Richest, направила краток приказ на 10 експерименти кои може да ги направите дома, користејќи вообичаени средства кои можат да се најдат во секое домаќинство.

Секако, доколку наведените експерименти ги спроведуваат вашите деца, задолжителен е родителски надзор.

Научници – аматери, повелете:

Поддржете ја нашата работа: