Гледањето 3Д филмови не прави попаметни

Без разлика на тоа дали сакате да се внесете во филмските сцени благодарение на чудата на технологијата или не, таа една дополнителна димензија ја подобрува нашата когнитивна функција. Еуфоријата што ја доживуваме додека гледаме 3Д филм, не стимулира да размислуваме побрзо.

Погледнете го видеото за да дознаете повеќе.

 

Поддржете ја нашата работа: