(ВИДЕО) Како изгледа ХИВ вирусот?

ХИВ е кратенка од Хумано имунодефициентен вирус, односно пренослив вирус кој го напаѓа имунолошкиот систем на човекот и го предизвикува синдромот на стекнат имунолошки дефицит (СИДА).

Ова видео на интересен и информативен начин ни ги открива компонентите на овој вирус – слој по слој.

Наменето пред се’ за оние кои немаат големо разбирање во поглед на оваа тематика, станува збор за извонреден спој и рамнотежа на научна точност и разбирливост. Погледнете за што станува збор!

Поддржете ја нашата работа: