Како звуците влијаат на вкусот?

Науката покажа дека одредени звуци можат да го направат чипсот попкрцкав, вкусот на остригите посолен, а пак вкусот на авионската храна полош. Но, како звуците си „играат“ со нашето сетило за вкус?

За да дознаете, пробајте го овој едноставен тест. Направете кафе, ставете слушалки, и кажете ни дали, или како, се менува вкусот на кафето додека ги слушате песните од видеото.

Бонус факт: Исто така, видеото открива кој е најдобар пијалок за во авион и зошто.

 

Поддржете ја нашата работа: