Кога отпадот изгледа како уметност

Кога луѓето ја загадуваат природата тоа обично изгледа многу грдо и доведува до исченувањена растителниот и животинскиот свет, но плажата Усури Беј во Русија, отпадот го прилагодила на природата.

Image result for ussuri glass beach in Russia

На оваа плажа одамна се исфрла смет- стакло и порцелан, а брановите од овие делови направиле заоблени уметнички дела и плажа која е вистинска атракција за туристите.

Плажата која била депонија за шишња од вотка, пиво, вино и шампањ, се наоѓа во близина на пристаништето Владивосток.

Оваа зона е посебно заштитена и туристиите плаќаат влезница за да ја видат.

Image result for ussuri glass beach in Russia

Шареното стакло светка на црвениот вулкански песок во лето, а во зима на белиот снег, па оваа стаклена „градина“ е популара во текот на целата година.

Поддржете ја нашата работа: