Колку долго би можеле да преживееме на другите планети?

Нашата планета Земја е навистина убаво место за живеење и со сигурност ќе ја цените повеќе кога ќе погледнете колку долго би можеле да преживеете на другите места во нашиот Сончев систем.

Во видеото подолу, Нил Деграс Тајсон истакнува точно колку време би било потребно за да достигнете прилично ужасна смрт на другите планети, доколку немате вселенски костум. Можеби сметате дека смртта би настапила моментално, но има некои места на кои би можеле да опстанете неколку минутки.

5701df5c-fda5-4b7f-9588-4239694f902e

Никаде (освен на Земјата) не би можеле да преживеете подолго од 2 минути. Меркур и Марс се единствените места во сончевиот систем на кои би можеле да преживеете се додека можете да го задржите здивот, а на другите планети и на Сонцето или веднаш би испариле или би биле здробени од притисокот. Погледнете го видеото!

Поддржете ја нашата работа: