Луѓето кои полека се претвораат во коски

„FOP“ или „Fibrodysplasia ossificans progressiva“ е исклучително ретка болест. Можеби поописно име за оваа трагична состојба би било синдром на човек- камен. Дознајте повеќе за оваа збунувачка и ужасна болест која полека ги претвора мускулите во коски во видеото подолу:

Поддржете ја нашата работа: