Македонскиот накит низ вековите

Настанот ќе започне во 11:00, влезот е бесплатен.

Веднаш по предавањето македонската јавност ќе има можност да ја погледне изложбата „Накитот од Македонија низ вековите“ на која се надеваме дека Археолошкиот музеј на Македонија ќе не изненади со прекрасни примероци кои ќе ја разбудат нашата фантазија, како за минатото време во кое твореле и живееле нашите предци, така и за алатките и техниките што ги користеле за изработка на вакви прекрасни предмети.

За оние повештите кои во слободно време или професионално се занимаваат со изработка на накит, ова ќе биде ретка можност да добијат инспирација за своите нови креации, исцрпена од богатата историска ризница на Македонија.

{module Rolonet}

Археолошкиот музеј на Македонија не е информиран дека енаука.мк беслатно го промовира нивниот настан и се надеваме дека нема да ни замерат ако има малку поголема посетеност на настанот.

 

Поддржете ја нашата работа: