Неверојатни фотографии од скорешниот метеорски дожд Персеиди

Годинешниов метеорски дожд Персеиди што својот врв го достигна ноќта помеѓу 11 и 12 август (енаука.мк), имаше дури и до 200 метеори во минута видливи за набљудувачите. Погледнете ја галеријата од прекрасни слики снимени од различни места.

Шестата фотографија е направена од Стојан Стојановски од Охрид и е објавена на „Space.com“. На сликата се гледаат два Персеид метеори, заедно со галаксијата Андромеда, снимена на 11 август 2016 година.

1

2

3

4

 

6

5

7

8

9

10

Поддржете ја нашата работа: