Потонете во фотомикрографијата: Магичниот свет на храната под микроскоп

Сè што јадеме во себе сокрива еден минијатурен свет кој не е видлив за голо око, но со помош на микроскопот на биологот и фотограф Стеф Мантис, конечно имаме можност да ја видиме храната на сосема поинаков начин.

Под леќата на својот микроскоп, Стеф Мантис бележи неверојатни слики на своите објекти, како што се капки од мед или листови од кромид.

Мантис себе си се опишува како био-уметник, а за своите дела користи научни алатки како што е микроскопот.

Поддржете ја нашата работа: