„Скопје 2022: Урбано одржлив град – реалност или илузија?“

На ден 13.04.2016 (СРЕДА), ОД 19.00, ќе се оддржи третиот од серијата шест TEDxSeptemvriskaSesijaSalon настани на тема „СКОПЈЕ 2022: УРБАНО ОДРЖЛИВ ГРАД -РЕАЛНОСТ ИЛИ ИЛУЗИЈА? (“SKOPJE 2022: SUSTAINABLE CITY – REALITY OR ILLUSION?”) во просториите на ФИНКИ, односно во Регионалниот центар за социјални иновации на ФИНКИ во Скопје .

Овој TEDx настан ќе се фокусира на модели на одржливи градови и успешни примери на решавање на проблемите на градовите во светот и како истите би можеле да се преточат во нашето поднебје. Самата тема го наметнува и прашањето за вклучувањето на општеството и заедницата во процесот на изнаоѓање иновативни и креативни решенија.

Целта е преку интересни теми да се стимулираат љубителите на добра дискусија да се соберат на едно место и да се вмрежат, а истовремено и да научат нешто ново.

indexттНастанот е независно организиран ТED настан и истиот е лиценциран од страна на TED. Повеќе детали во однос на експерт гостите, локацијата и деталите може да најдете на официјалната Фејсбук страна – TEDxSeptemvriskaSesijaSalon.

Поддржете ја нашата работа: