Совети за исхраната од еден психијатар

Исхраната и целокупната благосостојба, вклучувајќи го и менталното здравје, се директно поврзани. Можеби мислите дека тоа што го јадете не влијае на вашиот ум, но еден доктор има сосема поинакво мислење за поврзаноста на храната и мозокот.

Во видеото подолу психијатарот Дру Ремзи дискутира како најдобро да ја зајакнете функцијата на мозокот преку исхраната.

Најдобрата храна за вашиот мозок е секако храната богата со хранливи состојки. Ремзи препорачува да се земаат суплементи во исхраната само доколку е неопходно и доколку имате недостаток на одреден витамин, но во глобала сите хранливи материи да ги добивате од исхраната. Барем сега постојано имаме пристап до свежа храна.

Поддржете ја нашата работа: