Startup Europe Week во Скопје

Започнувањето на нови мали бизниси (старт-ап) може да биде движечка економска сила за една држава. Во последно време сведоци сме на “старт-ап треската“ која го зафати секој град, на секоја држава во светот. Многу млади луѓе се одлучуваат да започнат свој бизнис, инспирирани од успешните приказни кои се врзани со стартапите. Со цел да научиме повеќе за многуте аспекти на претприемачкиот живот во 21 век, Startup Europe Week, ни нуди уникатна можност– #SEweek16 од 1 до 5 февруари 2016 година.

Во текот на оваа недела локални претприемачи и засегнати страни во повеќе од 40 европски држави и 200 градови низ Европа ќе се вмрежат, ќе дискутираат за можности за старт-апи, како и за тоа како ЕУ може успешно да влијае на претприемачите од овој регион. Кога станува збор за отпочнување на бизнис во Европа, можеме да забележиме регионална разновидност и тоа дека креирањето на локалната политика игра голема улога во обликувањето на европската старт-ап сцена. Европските региони се клучни играчи, да им помогнат на претприемачите да стартуваат бизнис, но и во делот за обезбедување на грантови, во делот за даноци итн…

На иницијатива на DigitalAgendaEU со поддршка на Европската Комисија, StartUp Europe Week  доаѓа во Скопје, со помош на локалните ко-организатори: Нина Николиќ, (претставник на StartUpSelfie и Brainster) Зоран Настески (претставник на Inception Enterprise), Игор Маџов (претставник на NewMan’s Business Accelerator), Илија Вучков (претставник на EMKICE); Јулиа Мицевска (претставник на CoSeed и MadiGroup) и Миле Бошков (претставник на Бизнис Конфедерација на Македонија).

Што ќе се случува во текот на првата недела на февруари во склоп на SEWeek Skopje?

Проверете ги различните настани на кои може да присуствувате, без трошоци, со претходна резервација:

  1. февруариМожности за финансирање од ЕУ за претприемачи, стартапи и приватен сектор
  2. февруариНоќ за вмрежување на стартап основачи
  3. февруариБизнис Иновативни Центри и бенефитите за мали и средни претпријатија 
  4. февруариПоддршка за МКстарт-ап заедницата

Регистрирајте се денес, бидејќи билетите се ограничени по настан и дојдете заедно да го прославиме старт-апскиот начин на живот!

Eнаука.мк бесплатно ги поддржува настаните од овој вид

Поддржете ја нашата работа: