Уред со кој ќе зборувате на телефон само со ставање на прстот на уво (видео)

СПОДЕЛИ

„Sgnl“ е паметна нараквица која ќе ви овозможи  да се јавите на телефон само со ставање на прстот на уво.

Имено, во овој гаџет се наоѓа микрофон кој со  „Bluetooth“  се поврзува со паметен телефон.

Микрофонот е дизајниран да го пренесува звукот од зглобот, преку дланката и прстот диектно до увото.

Со оваа нараквица кога ќе ви заѕвони, не мора да го вадите телефонот од џеб. Едноставно го ставате прстот на увото и разговарате преку микрофонот.

Foto: Promo

Кога ќе го ставите прстот на увото, тој не само што го пренесува звукот, туку ја блокира и вревата од  околината во која се наоѓате, па ќе може многу јасно да го слушнете гласот од телефонот, без тоа да го слушаат луѓето околу вас.

Дискусија

Коментари