За прв пат после 9 години е родено младенче од горила

СПОДЕЛИ

За прв пат после 9 години, вработените во одделот за примати од зоолошката градина Смитсонијан го слават доаѓањето на свет на здраво машко младенче од горила.

Малечкиот Моке е роден на 15ти април во 18:25, а така е наречен бидејќи неговото име на тамошниот јазик значи “малечок”. Родителите му се 15 годишната Калаја и 26 годишниот татко Барака.

Штом дојде во свет, грижливата мајка нежно ја прегрна и го бакнува. Пристигнувањето во свет на малиот Моке ја враќа надежта за зачувување на овој загрозен вид.

Дискусија

Коментари

СПОДЕЛИ
------- Донации -----------------------------------------------------------------------------BTC : 32CyCcnLh1wnLp5LqTm72BrWTsonxYtu7n --------------------------------------ETH: 0x5EB1a3010c339F794c2DA50Fd215Afc6B76334EA ----------------------------