Германската организација „Tune it! Safe!“, која промовира безбедно унапредување и преправка на сериски модели на автомобили, и го отстапи преправениот и надграден „Ford Mustang V8 GT“ на полицијата на една година.
559604109583d3baf48d88017692500_v4_big
Оваа организација е основана во 2005-та година, со цел да го промовира безбедното и одговорното преправање на автомобили, со тоа што унапредените возила би се вклопиле во веќе постоечките законски норми во Германија.

Засега полицискиот мустанг, наместо да се вози по автопат, во наредните 12 месеци ќе ги посетува саемите за автомобили, со цел да ја подигне свеста на ентузијастите и возачите околу потребата од доизработка на нивните автомобили во склад со сообраќајните прописи.
1898903257583d3baf64574823890434_v4_bigЗа „тјунингот“ на ова патролно возило, одговорна е фирмата „Wolf Racing“, поради која и самото возило е преименувано во „Wolf Wide 5.0”. Во однос на сериската верзија, автомобилот доби специјални 20 инчни алуминиумски бандажи на кои се намотани „Hankook“ пневматици, потоа подесливо навалување, аеродинамички сет со заден дифузер и голем спојлер, како и нов спортски издувен систем.
2080205492583d3baf9deec235380242_v4_bigСо оглед на тоа што се работи за полициски автомобил, вградена е целосно неопходната светлосно-звучна сигнализација.

„Wolf Racing“ го засили и оригиналниот 5.0 литарски „V8“ агрегат, со фабрички 421кs (310 кW) на 455 ks (335 kW), што е доволно за автомобилот од место да забрза до сто на час за 4.3 секунди и да достигне максимални 268 km/h
Регуларниот !Mustang GT“ од 0 до 100 km/h стигнува за 4,8 s.
Поддржете ја нашата работа: