3Д печатена протеза за побрзо зараснување на скршени коски

Во блиска иднина, скршениците на рацете може да зараснуваат многу побрзо благодарение на новата 3Д печатена протеза во форма на решетка која користи ултразвук за коските побрзо да зараснат.

Дизајнирана е од страна на турскиот индустриски дизајнер Дениз Карасахин и е исполнета со дупчиња за вентилација, за да се намали чешањето и мирисот со кој се соочуваат лицата со скршеници кои носат традиционален гипс.

Поддржете ја нашата работа: