Борба за живот: Октопод пробува да избега низ отвор широк 5 сантиметри

Без сомненине сте слушнале дека октоподот е интелигентно суштество, способно да се извлече од незгодна ситуација, но навистина треба да се види како огромен октопод пробува да се протне низ толку тесен отвор, за да се верува.

Рибарот кој го уловил овој огромен октопод, го ставил на својот чамец, каде се наоѓа отвор од околу 5 сантиметри. Тој вели дека истата работа ја направил повеќе пати, но сега решил да го сними настанот. Погледнете го видеото.

Поддржете ја нашата работа: