Јапонска продавница каде купените производите сами се пакуваат

Познато е дека Јапонија е една од технолошки најразвиените земји во светот, па воопшто не е чудно што еден од нивните супермаркети изгледа како да е од некој научнофантастичен филм.

Купувачот само ги зема прозводите од полицата и ги  носи во посебен дел од  продавницата, каде автоматски ќе бидат отчукани и спакувани. Плаќањето се врши со катичка.

Погледнете како тоа функционира

Поддржете ја нашата работа: