Како се испраќала електронска пошта во 1984 година? (ВИДЕО)

Оние кои се сеќаваат на животот пред интернетот, знаат дека од раните до средните 90-ти години, пристапот до интернетот во домовите значително се олесни. До 1996 година, 45 милиони луѓе низ целиот свет можеле да користат интернет, од кои околу 30 милиони во Северна Америка, 9 милиони во Европа и 6 милиони во Азиско- Пацифичкиот регион.

Но, како изгледал интернетот пред да стане „тренд“? Тоа можеме да го видиме благодарение на оваа неверојатна снимка од едно британско технолошко шоу од 80-тите години. Погледнете ја само големината на модемот!

Ова е само уште еден доказ за огромниот напредок на технологијата.

Поддржете ја нашата работа: