Неверојатниот начин на кој природата функционира (Видео)

Во 1995 година, американската служба за риби и диви животни, заедно со неколку канадски биолози, заробиле 14 волци во Канада и ги пуштиле во националниот парк „Yellowstone“, каде што биле изумрени уште од 1926 година.

Во текот на следните 5 години, бројот на волци се зголемил, но тоа всушност била најмалата промена што му се случила на „Yellowstone“.

Ефектите биле подобри отколку што некој би можел да замисли. Целиот екосистем на националниот парк се трансформирал, толку многу што дури и реките се промениле. Како е можно тоа? Погледнете го видеото и восхитувајте се на неверојатниот начин на кој природата функционира!

Поддржете ја нашата работа: