Оптимисти наспроти песимисти

Оптимистите ќе речат дека чашата е половина полна, песимистите дека е половина празна.

Новото видео на „ASAPScience“ вели дека, делумно, тоа е прашање на генетика. Некои луѓе се генетски подложни на песимизам, иако повеќето од нас се насочени кон оптимизам. Погледнете за што станува збор.

Поддржете ја нашата работа: