Пронајдена двоглава кобра во Кина

На почетокот, тој си помислил дека оваа змија ќе му донесе добра сума на пари, но наскоро сфатил дека змијата ниту јаде ниту пие вода, па решил да ја даде на специјалистите од зоолошката „Nanning“.

Змијата е многу мала, долга околу 20 см. и тенка како молив. Отприлика е родена пред околу 10 дена, изјавиле експертите од зоолошката.

Секоја глава си има свој мозок па двете половини може да се движат самостојно, а главите најчесто се доближуваат една до друга, како да се борат. Научниците објаснуваат дека тоа е така бидејќи типичната кобра се движи во форма на буквата „S“ па затоа главите природно се удираат.

Оваа змија би можела да порасне колку типичната кинеска кобра од околу 1,2 м. но докторите од зоолошката не се сигурни уште колку време ќе живее ако не почне самостојно да јаде.

Поддржете ја нашата работа:
Ви благодариме за секоја ваша поддршка и донација