Што се случува кога една црна дупка ќе проголта ѕвезда?

Кога ѕвездата ќе се доближи до црната дупка, интензивните приливни сили ќе ја растргнат. Остатоците ќе бидат исфрлени надвор со голема брзина, додека останатиот дел од ѕвездата ќе се спушти кон црната дупка, предизвикувајќи блесок. Погледнете!

 

Поддржете ја нашата работа: