Видеа кои не потсетуваат на убавината на природата

Snow Leopard - Uley, Ladakh, India

Издвојуваме неколку неверојатни видеа со животни коишто навистина не воодушевија, па решивме да ги споделиме со вас.

Сигурно сте слушнале за новиот документарец на „BBC“ – Планетата Земја II (Planet Earth II), кој неодамна почна да се прикажува во Велика Британија, а наскоро ќе стигне и до САД и Австралија. Дури и трејлерот е неверојатен. Погледнете, природата никогаш не изгледала волку неверојатно!

Доколку ви се допадна видеото, и ви се допаѓаат дивите животни, погледнете го и ова видео од еден мрзливец кој го препливува островот Ескудо за да си најде партнер.

Минатата недела интернетот беше преплавен со ова видео од игуаната која успеа да и побегне на голема група на змии.

Но, природата може да биде и сурова. Минатата недела, „National Geographic“ објави снимка на тепачка на пингвини, конкретно тепачка на стариот и новиот партнер на женката пингвин. Ве предупредуваме, видеото е прилично брутално.

И како последно го издвојуваме ова застрашувачко видео на змија во авион. Како што кажавме, природата е навистина неверојатна.

Поддржете ја нашата работа: