Дали би јаделе синтетичко лабораториски направено месо?

СПОДЕЛИ

Научниците од Memphis Meats“ работат на создавање на месо во лабораторија. Тие сметаат дека синтетичкото месо еден ден би можело да го замени вистинското месо од животните, бидејќи е поздраво, поодржливо и воопшто не е сурово.

Сепак, скептиците се сомневаат дали месото од лабораторија би било толку вкусно како вистинското или дали воопшто би било економски одржливо.

Што мислите вие? Би јаделе ли вакво месо направено во лабораторија?

Дискусија

Коментари