Неколку изненадувачки факти за сексот

1. Целосната сексуална неактивност може да предизвика намалување на големината на пенисот за еден до два сантиметри.

2. Според Националното биро за економски истражувања, сексот ги прави луѓето среќни исто како заработување на 100 илјади долари.

3. Егзотичните танчерки заработуваат повеќе пари додека се во овулација, поради ослободувањето на феромони.

4. Паровите кои доживуваат оргазам во исто време се многу ретки. Всушност, 42% од паровите сметаат дека имаат поголеми шанси да го видат Бигфут отколку да доживеат оргазам истовремено.

5. Не изгледа како нешто што би можело да предизвика задоволство, но 51% од жените изјавиле дека доживеале оргазам додека правеле стомачни вежби.

6. И покрај тоа што не се реални, некои луѓе физички ги привлекуваат кукли и статуи. Оваа појава се нарекува агалматофилија.

7. Доминатната рака на мажите (лева или десна) е всушност истата страна на пократкиот тестис.

8. Пред да имате секс, можеби ќе сакате да облечете чорапи бидејќи поголеми се шансите да доживеете оргазам ако ви се топли стапалата.

9. Спермата патува со брзина од 45 километри на час кога ја лоцира јајце клетката.

10. Сексот е физичка активност. Во просек, согорува до 144 калории.

Поддржете ја нашата работа: