Вашиот мозок има придобивки од следните три вежби

Три работи се случуваат во мозокот додека се вежба, вели Венди Сузуки, професор по психологија на Универзитетот во Њујорк. Во горенаведеното видео таа нуди брзо објаснување од 90 секунди.

„Доколку сакате подобро расположение, подобар фокус, времетраење на вашето внимание, и подобра долгорочна функција на помнење, се што треба да направите е да вежбате”, вели таа.

Погледнете го видеото два пати. Размислете подобро.

Поддржете ја нашата работа: